Musikkproduksjon for KIA

Plosiv gjør opptak for KIA i Grønland kirke
Opptak i Grønland kirke.

For tiden jobber vi med musikkproduksjon for KIA Norge sammen med våre gode samarbeidspartnere i Retorikkbyrået. Vi spiller inn barnesanger som skal brukes i KIAs språkarbeid med barn. For to uker siden var vi i Grønland kirke og gjorde opptak av tre vokalister, perkusjon og gitar. Opptakssessionen gikk raskt og effektivt siden musikerne var godt innøvd. Vi fikk jobbet oss gjennom oppvarming og tre sanger på under en time.

Plosiv mikser musikk for KIA
Musikkmiks i studio hos Plosiv.

Denne uka gjør vi ferdig miksen og klargjør for trykking av CDer.


Lydnotater for spesielt interesserte

Notater fra musikkopptaket
Notater fra musikkopptaket

Vi tok med oss en Sound Devices 688 som hovedopptaker og brukte en Sound Devices 302 som preamp for å få to ekstra kanaler. I tillegg brukte vi en Sound Devices 744 til klangmikrofonene som ble plassert langt bak i midtgangen.

I utgangspunktet skulle det være flere barn, så vi hadde klargjort for opptak av kor med stereopar i midten og støttemikrofoner på sidene. Vi endte opp med bare to barn, så da brukte vi støttemikrofonene som nære vokalmikrofoner og stereoparet som ekstra klangmikrofon til barna. Hovedvokalisten brukte en Røde NTG2000 stormembranmikrofon og perkusjonen dekket vi med en Neumann KM100 med omnikapsel. Den akustiske gitaren hadde ikke innebygd mikrofon, så vi brukte en Barcus Berry Planar Waves-kontaktmikrofon i tillegg til stormembranmikrofonen. Bakerst i kirken plasserte vi to omnimikrofoner fra Line Audio for å fange opp naturlig klang til miksen.

Thomas

Thomas

Thomas er lyddesigner og daglig leder hos Plosiv. Han jobber med lyd til TV, film og spill.

Thomas har lydteknikerutdanning fra NISS/Norsk lydskole, bachelorgrad i informatikk og informasjonsbehandling fra NTNU og lederutdanning fra Forsvaret.
Thomas

Latest posts by Thomas (see all)

Published by

Thomas

Thomas er lyddesigner og daglig leder hos Plosiv. Han jobber med lyd til TV, film og spill. Thomas har lydteknikerutdanning fra NISS/Norsk lydskole, bachelorgrad i informatikk og informasjonsbehandling fra NTNU og lederutdanning fra Forsvaret.