Lydseminar januar 2019

Jobber du som VJ eller fotograf med ansvar for å gjøre lydopptak? Har du opplevd trøbbel med lydutstyr, lydutfordringer på sett eller kommet hjem med lydopptak du ikke var fornøyd med?

Torsdag 31. januar inviterer vi deg til gratis miniseminar om lydopptak. Seminaret består av en individuelt tilpasset privattime med lydtekniker. Vi bruker inntil 45 minutter på å gå gjennom utstyret ditt sammen med deg og svare på spørsmålene dine om lydopptak. Eksempler på temaer vi kan ta opp er oppsett av trådløst utstyr, mikrofonplassering, utstyrsinnkjøp og locationscouting med tanke på lydopptak.

Seminaret passer også for små produksjonsselskaper med 2-3 ansatte.

Send en e-post til seminar2019 @ plosiv.no for å melde interesse. Få med fullt navn, firmanavn og telefonnummer og nevn noen produksjoner du har jobbet på. Fortell oss også hva slags kamera- og lydutstyr du vanligvis bruker.

Seminaret foregår hos Plosiv i Sandakerveien 24D i vanlig arbeidstid torsdag 31. januar. Vi tar kontakt med deg å avtale tidspunkt. Hvis vi opplever stor pågang, prøver vi å sette opp en ekstra dag.

NB: Seminaret er bare for profesjonelle, ikke studenter eller hobbyentusiaster.

Enkle teknikker for bedre trådløs lyd


Hvis du ofte er alene på opptak som fotograf selv, eller hvis du ofte sender fotografer ut på opptak uten lydtekniker, har du sikkert opplevd problemer med trådløst lydutstyr. I denne bloggposten skal vi se på noen enkle teknikker for å løse de vanligste problemene.

Teknikkene vi skal se på vil gi:
-Mindre støy/sus
-Bedre dekning/rekkevidde
-Færre trådløse forstyrrelser
Continue reading Enkle teknikker for bedre trådløs lyd

Dialogopptak til ny Kaptein Sabeltann-film


Qvisten animation er i gang med å produsere en ny animasjonsfilm om Kaptein Sabeltann. De siste ukene har vi gjort dialogopptakene til prosjektet.

Baard H. Ingebretsen fra Uhørt, som står for lydetterarbeidet på filmen, kontaktet oss og lurte på om vi kunne hjelpe dem med dialogopptakene. Tradisjonelt spilles dialog til animasjonsfilm inn i et lydstudio, med en og en skuespiller om gangen. Senere klippes opptakene sammen for å gi illusjonen av at figurene i filmen faktisk snakker med hverandre. Uhørt og Qvisten ønsket å prøve noe utradisjonelt denne gangen og det ville vi selvsagt være med på.
Continue reading Dialogopptak til ny Kaptein Sabeltann-film

Ny tekniker på laget


Vi starter 2018 med et enda sterkere team. Endelig har Alexander Christensen offisielt blitt en del av Plosiv. Vi har samarbeidet med Alexander lenge og vi vet at han jobber like hardt som oss andre her for å levere ekstra god lyd. Han er nå medeier og ansatt i Plosiv.

Alexander gikk ut fra lydskolen på NISS i 2005 og har siden jobbet med opptakslyd. Med 13 års erfaring og nærmere 300 forskjellige produksjoner på CV-en har han opparbeidet seg bred kompetanse innen film, drama, reklame og TV.

 

Alexander på opptak verden rundt:

Seminar med Jez Riley French

Humber bridge

Norsk filmlydforening, der Plosivs Marius Ytterdal er styreleder, arrangerte seminar med Jez Riley French i Oslo 3. september. Seminaret var veldig interessant og inspirerende. Jeg har skrevet en oppsummering slik at også de som ikke kunne delta kan få med seg noen tips og triks. Continue reading Seminar med Jez Riley French

Corroded

Vi jobber hardt med spillet Corroded om dagen. Planen er at betaversjonen av Corroded skal gjøres tilgjengelig på Steam i løpet av de nærmeste månedene. Ta en kikk på denne traileren for å få en forsmak på hvordan spillet vil høres ut.

Karl Johan – Under sixty seconds

Under sixty seconds - Unexpected shit
De siste månedene har vi jobbet med lydopptak og etterarbeid på NRK-programmet Karl Johan. Forrige ukes episode ble tatt opp i Los Angeles og mesteparten av programmet foregikk på engelsk. Dette har åpnet døren for internasjonale seere og ukens utgave av “folkets film” tar nå av på YouTube. “Under sixty seconds – Unexpected shit” har så langt blitt sett av over 370 000 på YouTube. Se filmen her: